Waarom doet m'n mama dit?

Melden
Vraag

Gelieve in het kort uitleggen waarom je je voelt deze vraag moet worden gemeld.

Melden Annuleren

Mijn ouders zijn gescheiden sinds ik 2 jaar ben en ik kan me hier ook niets van herinneren. Mijn papa kwam me vroeger halen om de 14 dagen, maar nu al een aantal jaren komt hij me niet meer halen behalve voor familiefeesten. Ik heb ongeveer elke avond ruzie met m\'n moeder (meestal over belachelijke dingen). Wanneer we ruzie hebben begint ze altijd over papa die me nooit komt halen en die alle schuld heeft aan hun scheiding. Wat ik niet begrijp is waarom ze na 13 jaar nog steeds erover begint en ze begrijpt ook niet dat het voor mij erg is dat hij me niet komt halen.

Actief 0
Mijn leven en mijn thuis 1 Antwoord 2043 bezoekers 0

Antwoord ( 1 )

 1. De Spreekstoel
  0
  7 mei 2015 at 14:03

  Gelieve in het kort uitleggen waarom u denkt dat dit antwoord moet worden gemeld.

  Melden Annuleren
  Deze situatie zal erg zwaar voor je zijn. Het lijkt alsof je mama de scheiding nog niet helemaal verwerkt heeft, hoewel er wel al 13 jaar voorbij zijn intussen. Ook beseft ze niet hoe pijnlijk het is voor jou als ze daarover spreekt tegen jou.
  Heb je hierover met je mama al een gesprek gehad? Weet je mama dat het voor jou pijnlijk is dat je papa je niet meer komt halen, maar ook dat het extra pijnlijk is als zij daarover afloopt tegen jou?
  Heb je een idee waarom je papa niet meer komt? Kan je met hem hierover spreken?
  Hoe moeilijk het ook is, spreken kan echt wel helpen. Ouders beseffen niet altijd dat hun woorden kunnen kwetsen of dat het als kind niet tof is als ze over mekaar slechte dingen zeggen.
  Misschien lukt het beter met een brief eventueel?
  Het is soms fijn om hierover met leeftijdsgenoten te spreken, of eens je hart te luchten bij iemand die je vertrouwt. Zoek dus zeker steun bij de mensen in je omgeving. Mensen helpen mekaar graag.

  gehechtheid

Geef antwoord